Följa

Halloj! 😍💕

Denna veckan tittar vi på nya , och . Vi diskuterar även kontroversiella nedstängning av och huruvida det finns andra alternativ. Detta, , och mycket mer, häng med! 🚀

trevligmjukvara.se/s05e02

@trevligmjukvara Tack för ett intressant avsnitt. Jag hörde nån säga det obehagliga triggerordet "gmail", :) har ni kollat in protonmail.com/ som alternativ?

@arvid @trevligmjukvara Yes box! Vi kör faktiskt det för vårat @trevligmjukvara.se-konto, och jag kör det även privat. En nackdel (och fördel i vissa avseenden) med protonmail är att det krävs en bridge som man pratar med för att kunna koppla ihop den med många tjänster. Är väl därför @seb gick den enkla vägen här.

@_alexander_ @arvid @trevligmjukvara protonmail är awesome! Det finns planer på att byta ut gmail privat, men har inte hunnit än 😆

Gmail var bara snabbaste alternativet för mig att få upp en Mastodon-instans att testa på.

En annan anledning till att jag nämnde gmail var att jag ville få fram att det inte behöver vara så krångligt att starta sin egen instans. Om man börjar snacka om att installera bryggor eller hosta sin egen mailserver så höjs ju ribban ytterligare.

@seb @_alexander_ @trevligmjukvara :) Fattar. Ja det är verkligen en balansgång när man vill göra det möjligt för fler att hoppa på tåget. Och det är sant att bridgen är lite krånglig. Den är faktiskt så bökig att jag nu bara nöjer mig med att ha tillgång till mejlen via webbgränssnittet och på ios-appen :) Nåväl, tack för en fin podd och hoppas på fortsatt pragmatiskt och radikalt innehåll i framtiden!

@arvid @_alexander_ @trevligmjukvara tack själv för att du lyssnar och kommer med input ⭐ För mig som precis har upptäckt FOSS-världen så är sånna här tips ovärdeliga. Keep 'em coming!

@arvid @trevligmjukvara jag använder mailbox.org som jag tycker är trevlig. tyvärr är deras webbui inte det vackraste eller skönaste att använda, men i övrigt är jag ganska nöjd. inte lika dyr och har dom flesta funktioner jag behöver. ett annat alternativ som jag hört mycket bra om är migadu.com som dock är lite dyrare.

@dsv @trevligmjukvara Tack för bra tips! Just nu är jag supernöjd med protonmail, men bra med fler alternativ om det skulle ändras.

@trevligmjukvara
Mycket trevlig pod om intressanta och viktiga ämnen på SVENSKA, äntligen.
Blev lite kallsvettig när jag hörde att @seb som äntligen fick igång egen Mastodon tryckte in Gmail för mail.
Ett tips om man vill göra det superenkelt är att selfhosta Mastodon inkl. mail + mm, är via YunoHost (why u no host) som är en Debian-baserad server man enkelt administrerar via webbgränssnitt. Fungerar klockrent på en Raspberry Pi eller VPS.
yunohost.org
mastodon.social/@yunohost

@mmut @trevligmjukvara
Kul att höra! 😍

Och YunoHost var ett intressant tips. Det får vi kolla in! 👍

@trevligmjukvara Repository heter förråd på svenska. :) Jag hjälper er gärna med svenskan, jag har översatt till olika projekt förut, bland annat Ubuntu och GNOME.

Sign in to participate in the conversation
Linuxkompis

En vänlig Linux-gemenskap för alla!