Follow

Passa på att lyssna på nya avsnittet av ! 😚😍👮🕵️

I veckans avsnitt verkar det som att bjuder på sin egen medicin. får lite kärlek och vi själva sporras till att bidra mer till .

Lyssna där poddar finns eller klicka här 👇
trevligmjukvara.se/s02e08

@trevligmjukvara Jag vet inte om det kvalificerar mig för något, men jag blev godkänd som Ubuntu Member för 11 år sedan för mina bidrag till Ubuntu.

Och jag är väldigt stolt över projektet Linuxkompis som sedan förra året försöker skapa en vänlig gemenskap med tjänster baserat på öppen källkod för trevliga Linuxanvändare. :)

@hund 11 år! Ja vi har lite att ta igen här på Trevlig Mjukvara... 😬

Och Linuxkompis ska du vara stolt över! Vi gillar den vänliga gemenskapen ni fått till här 😍

@trevligmjukvara Tiden rullar iväg ibland. :)

Tack! Det är roligt att höra. :) Jag vet inte om ni missat det, men vi har ju även ett forum, IRC-/Matrix-kanal och en egen XMPP-server också.

@hund På grund av särskilda omständigheter så spelade vi in avsnittet innan du nämnde det där, men vi ska ta upp ditt case i nästa avsnitt. Folk som gör gott förtjänar något slags omnämnande, även om det inte passar in i poängligan. Men vi får se vad vi kommer fram till i nästa avsnitt då vi avhandlar ämnet 😀👌

@trevligmjukvara Det var en väldigt trevlig gest av er. Tack så mycket! :)

@trevligmjukvara Ni undrade hur polisen skulle komma in i mobiltelefoner. De kommer väl köpa (eller utveckla) trojaner som utnyttjar zero-day exploits. Problemet är att sådana säkerhetshål kan också utnyttjas av vem som helst är medveten om dem. Ett prominent negativt exempel är WannaCry-attacken som utnyttjade en bugg som NSA utvecklade och höll hemlig. Hemlig dataavläsning kommer alltså försämra säkerhetsnivån på vara telefoner och datorer (och kostar skattepengar).

@gargoyleclown @trevligmjukvara Desto viktigare är det att hålla sig till etisk mjukvara baserad på öppen källkod och förhålla sig till goda rutiner om jag får säga mitt.

Jag är ingen expert på det här området, men ett klokt tankesätt gällande säkerhet är att det inte handlar om hur säker du kan få en enhet, utan att det mer handlar om hur lite osäker du kan få din enhet.

@gargoyleclown Ja, tack, det glömde vi nämna... Flashback till Stuxnet som utvecklades i samband med att man ville komma åt Irans kärnenergiprogram... Visst, de hade sönder deras utveckling, MEN 😬 de hade ingen kontroll över det efteråt och flertalet system slogs ut jorden runt. Det var en extremt sofistikerad attack som endast välfinansierade aktörer kunde rå sig på. Och ☝️ poängen, den hölls hemlig under lång tid, blev känd runt 2010 men hade troligtvis funnits sen 2005... Usch så Otrevligt.

@gargoyleclown På grund av särskilda omständigheter så spelades senaste avsnittet in innan du skrev det där. Det är superbra input som vi kommer att ta upp i nästa avsnitt (runt den 9:e mars). 👌 👍 😍

Sign in to participate in the conversation
Linuxkompis

En vänlig Linux-gemenskap för alla!