I must say.. I like where Kitty (the terminal) is going. I wish it had a daemon mode like Rxvt as it is a lot heavier. All my 7 urxvt terminals are lighter than the one Kitty terminal I have open. So I wont run only Kitty as that would mean 150+ mb.

sw.kovidgoyal.net/kitty/

Har kommit igång med lite träning igen... vilka träningsappar/loggers är det som är bäst nu för tiden? Vilken använder ni? Fördel om ni känner till en bra open source lösning.

Sommaren innebär en del glass, i alla fall för oss. För att spara pengar brukar vi köpa storpack glass och sen ta med önskat antal glassar i termos när vi ska iväg. Glassen håller sig kall i upp mot några timmar 👍
Är vi på språng och inte har med oss glass så köper vi nästan aldrig styckglassar utan vi köper ett paket med med glassar som vi delar på. Betydligt billigare! 🙂

Det finns rätt många olika typer av pakethanterare. Vilken typ av pakethanterare tycker du är bäst? Motivera också gärna varför i tråden.

Måste bara rekommendera 'ps_mem' vilket är riktigt bra om man vill ta reda på hur mycket minne ens program tar. Jag använder det med 'colout' (nojhan.github.io/colout/) för att få fina färger.

pixelfed.se 

Efter lite gnäll och letande - så funkar mailnotifieringarna tillslut.
Jag har även öppnat upp för registreringar upp till 100 användare.

Välkomna!

Linuxkompis

En vänlig Linux-gemenskap för alla!