XMPP är en öppen standard för direktkommunikation via text, ljud och video. Vad många kanske inte känner till är att XMPP har använts/används av många olika tjänster som Google Talk, Facebook Messenger, WhatsApp, Zoom, Jitsi, Nintendo Switch, Eve Online, Fortnite, Origin och League of Legends.

.

github.com/bjorne/git-pa-svens

"Det dagliga språket för de olika kommandona i git (eller jävel) är på svenska ett enda stort svengelskakalas. Jag finner mig själv ofta sägandes "Kan du pusha branchen?" eller "Jag pullar!", vilket känns pinsamt."

Det finns ju en marknad för nyproducerade Model M tagentbord, men finns det en marknad för möss som är retro fast de är nyproducerade?

Skulle jättegärna vilja byta ut min nuvarande mus på en retromus, och om man kunde få en skärm som är "90tals vit" på det också så hade det var guld!

For everyone who understands Swedish: I participated in a podcast episode of Kodsnack where we discussed about software licenses: kodsnack.se/360/

Idag lärde jag mig att jag är en "touch typist".

Jag saknar den gamla vertikala multikörningen av applikationer som kom i Android 5. Den nuvarande som kom för någon version sedan visar ingenting och är ineffektiv.

Första bilden är lånad från Swedroid.se och visar Android 5 och den andra bilden är min egna och visar Android 10.

Tack vare @selea finns det nu ett alternativ om man vill följa webbflöden här i fediversumet.

rss.to.mastodon.linux.pizza

Om man vill följa min webblogg via fediversumet kan man alltså göra det via kontot @Hund.

Idag fick jag nya leksaker till jobbet. Och därmed påbörjas företagets resa på allvar mot landet "Öppen och fri mjukvara"!

The #fossnorth pre-show for March 29.

youtu.be/8siKREKPlEk

cc @antikristoffer @Wallbraker @ronubo

#opensource #freesoftware #virtualconference

cc @krig

Jag finner det lite underhållande när någon skriver en artikel om minimalism och oformaterad textproduktivitet på en hemsida som inte kan visa bilder om du inte tillåter JavaScript, vill köra totalt 24 JavaScripts och som vill ansluta till totalt 17 olika domäner för att kunna spåra mig och allt vad de nu försöker med.

Happy to announce Patrik Fältström as one of our speakers at #fossnorth 2020!

Details and tickets can be found here: foss-north.se/2020/

"I november förra året uppstod en allvarlig bugg när vissa exporterade sina bilder och videor från Google Photos. Verktyget inkluderade emellanåt videor från andra användares arkiv i exporten."

swedroid.se/google-photos-inkl

I'm in a pod! kodsnack.se/349/

Swedish only. We're discussing Godot, foss-north, degoogling, and more.

Show more
Linuxkompis

En vänlig Linux-gemenskap för alla!