Show more

Om du gillar idén med ett alternativ till Instagram som är baserat på öppen källkod, decentraliserat och federerat tycker jag att du ska spana in pixelfed.org.

Om du vill testa det kan jag rekommendera den svenska instansen pixelfed.se som drivs av @selea. Det råkar vara samma kille som är med och driver projektet linuxkompis.se. :)

Jag fortsätter med översättningen av FluxBB till svenska. Det är förvånansvärt många strängar att översätta och det tar en väldigt lång tid när man har en begränsad fritid att göra det på. :)

Är det någon som känner till en etisk e-postleverantör som förspråkar öppen källkod, har aliases och driver sin infrastruktur med grön el?

Jag börjar nästan fundera om jag ska behöva drifta något eget snart. :/

Jag tog mig i kragen och lade upp lite konfigurationsfiler för den som är intresserad.

notabug.org/Hund/dotfiles

Jag vill bara klargöra att de två uppdateringarna från igår är väldigt sällsynta och sker kanske några gånger om året. I det stora hela är Gentoo en av de mest underhållsfria Linuxdistributioner som jag använt.

Det tog bara 4 timmar och 19 minuter att installera alla 41 uppdateringar. Största boven var qtwebengine som tog 2 timmar och 22 minuter att kompilera. :)

Vad spännande! Jag ska installera 41 stycken nya uppdateringar på Gentoo som bara behövde hämta hem lite över 800 MB data..

Jag kan inte använda datorn på hur lång tid nu? :thonk:

Hund boosted

"Kjell-kod" är förmodligen det sötaste skrivna ordet någonsin. :)

Librechair ser lovande ut. Det är en libre-fork av Android-launchern Lawnchair. Jag hoppas att vi får se den på F-Droid snart. :)

gitlab.com/oldosfan/librechair

Jag aktiverade min installation med Shaarli idag. Jag testade att dela länkar till mig själv via e-post (igen), men det blev väldigt drygt efter ett tag. Jag delar visst mer länkar med mig själv än vad jag först trodde.

Om du inte testat Shaarli borde du ge det ett chans! De kör med en "flat file"-databas och allt. github.com/shaarli/Shaarli

Apples medgrundare Steve Woznika tycker att de flesta människorna borde lämna Facebooks för alltid. Jag kan inte annat än hålla med.

gizmodo.com/apple-cofounder-st

@skiring Please add me to Blogging, Everyday Life, Fediverse, FLOSS, Free Culture, Free Software, Friendly People, Keyboards, Linux, Operating Systems, Privacy, Static Site Generators, Sustainability, Sweden, Tea, Technology, Vim.

Jag har en aluminiumplåt för 60% tangentbord över. Det är en universell modell som stödjer att brytarhusen kan öppnas utan att man behöver löda bort brytaren.

Någon som är intresserad?

Jag överväger att sälja mitt Filco Majestouch 2 TKL med Cherry MX Red.

Är det någon som är intresserad?

En portabel Raspberry Pi Zero som ser ut som en GameBoy och kan emulera gamla spel. Som gammal 80-talist blir man både nostalgisk och sugen på att köpa den. :)

youtu.be/H9z57k4hnjQ

Show more
Linuxkompis

En vänlig Mastodon-instans för alla Linux-användare.