Följa

Har någon några bra idéer på en säker förvaring av en vattenflaska och lite annat som man kan ha på sin cykel när man cyklar till el-ljusspåret och joggar?

@hund menar du på stången, så är den vanlig förvaring. Finns väl fästen för den med.

@gorgo Jag syftade mer på säker som i att ingen kan stjäla eller göra något dumt.

@hund

Jag kan inte komma att tänka på någon för mig känd färdig lösning men jag kan spekulera:
Om en har en vanlig vattenflaskshållare av något hållbart material såsom metall så borde det rimligen gå att låsa fast flaskan i den med någon egenbygd anordning. Kort vajer + litet hänglås? Eller vad har du för säkerhetskrav?

@leth Jag hade gärna sett att det var en liten väska eller behållare av något slag så att jag kan förvara lite snacks och eventuellt någon frukt där med.

@hund
Ah, så en låsbar cykelväska? Det finns kanske någon färdig variant av det. Eller åtminstone något som är lätt att sätta ett lås på.

Var du ute efter specifika modeller, eller mer bara förslag på lösning?

@leth Precis. Mer om det finns några händiga väskor och vart man kan köpa dem.

@hund
Det finns ju en del bakväskor som har låsbara fästen. Det går ju klippa upp sånna rätt lätt. Men om riskanalysen mest behandlar folk som opportunistiskt går igenom en väska och inte bär med sig verktyg så är det ju en rimlig säkerhetsnivå. Dom finns i välsorterade cykelbutiker oftast. Och det finns vattentäta varianter om det behagar.

@leth Jag borde i och för sig bara kunna komma över en billig liten väska som jag låser fast med cykellåset. Man måste kanske inte övergöra allting hela tiden. :P

@hund
Nä det är sant en måste inte övergöra, men hur kul vore livet om en inte slösade tid på att leta den optimala lösningen in absurdum hela tiden?

Du kan ju också slösa tid på att designa och bygga din egen lösning, det tar ännu längre tid och blir ännu mer perfekt. ;)

Nu började jag visst projisera lite här...

@leth Jag skulle ljuga om jag inte sagt att jag inte spånat på att bygga något eget. :D

@hund

Det är ju den roligaste lösningen. Kanske inte den mest tidseffektivaste eller den bästa ur många olika aspekter. Men något typ av mervärde ligger ju ändå I att bygga själv. Men det tar en del tid från annat, så det är ju alltid en övervägning om en ska bygga själv eller leta efter något färdigt som är bra nog.
Vad menas med säker? Säker medan en cyklar eller säker från att bli stulen från cyckeln medan en joggar?
Sign in to participate in the conversation
Linuxkompis

En vänlig Linux-gemenskap för alla!