Follow

Hur obehaglig den här pandemin än må vara, är det ingenting i jämförelse med folks beteenden på matvarubutikerna. Folk tömmer rubbet! Det hade ju inte behövt att vara ett problem om folk kunde bete sig.

@hund jag kan säga att jag är glad att vi alltid har tillräckligt hemma för att klara oss, för annars hade man haft problem nu om man bara handlar för dagen.

Vi har alltid hemma så vi klarar oss ~7 dagar utan förändrad kosthållning, ~14 dagar om vi lever med minskad tillgång på färska grönsaker osv. den andra veckan. Tömmer vi förråden och kör på ren överlevnad (dvs. skit i smaken, fokusera på näringen) så klarar vi lätt ~30 dagar.

@kungtotte Jag har inte så mycket, men jag har iallafall nära till många matvarubutiker och restauranger här. :)

@hund det hjälper ju inte när folk panikhamstrar så pass att butikerna står tomma, och vem vet hur länge restaurangerna klarar att hålla öppet?

Eftersom vi bor på landet så måste vi göra så här för vi vet inte om vi ens kan ta oss till butikerna om vädret är emot oss.

@kungtotte Jag är som sagt på allvar oroad över vad som kommer att hända om folk fortsätter med det här beteendet.

Jag vill inte ens tänka på allt matspill som kan tänkas ske när många inser hur mycket tråkiga matvaror de har som blir slängd när ordningen är återställd.

@hund en tröst är att det som saknas mest är torrvaror och konserver med bra hållbarhet, så folk har åtminstone möjlighet att använda det längre fram.

@kungtotte @hund Det som oroar mig är att "vi" snart kommer tröttna på att vara hemma. "Det drabbar inte mig"-tänket är rätt hårt inpräntat. Så länge folk sitter hemma är det inga problem. När vi alla sedan tror faran är över och alla blir smittade på samma gång... då blir det inte kul för det som blir allvarligt sjuka.

@kungtotte @hund Dvs preppandet är signal på att folk fortfarande tar det på allvar. typ. (otydligt)

@hund Att rationera toapapper är en spännande ny upplevelse.

@gammtrall Jag har faktiskt behövt köpa lite toalettpapper. Min förpackning från förra året tar slut om några veckor. Men jag får väl hoppas att träden har fått löv innan dess. ;)

@hund Jag förstår inte beteendet, jag handlar som vanligt och har förmodligen mer mat än jag behöver. Men det betyder inte att något slängs, utan det äts upp så småningom. Toapapper inhandlas max en förpackning per kvartal eller halvår 😉

Sign in to participate in the conversation
Linuxkompis

En vänlig Linux-gemenskap för alla!