Follow

Jag bidrog till OpenStreetMap för nästan ett år sedan. Idag blev mina bidrag godkända!

Om de etiska alternativen ska ha någon chans mot Google Maps ska man inte behöva vänta nästan ett år på att ens bidrag ska granskas och godkännas. :(

@iah Det är tråkigt! Jag har faktiskt gått tillbaka till Google Maps. Jag använde Maps och StreetComplete från F-Droid och var helt okej med det, även fast den inte kan visa något mer än gatunamn.

Jag bidrog en del med data om bland annat butiker och platser i hopp om att det en dag skulle bli en bra tjänst, men jag bytte tillbaka efter att ha gått vilse på grund av appen och/eller OpenStreetMaps.

@hund jag fattar det. Tyvärr slår Google Maps alla konkurrenterna.

@iah @hund det går, jag använder sällan det läget till vardags utan jag behöver mer se vart tomter/adresser ligger och sedan hittar jag dit själv (använder det i jobbet där jag kör slambil). Men för enkel A till B så fungerar det absolut när man kör.

@kungtotte Det låter smidigt. Ibland är vår "inbyggda" GPS i ambulansen aningeno off och då blir lätt att Google Maps åker fram, men ska absolut testa hitta.se Tack! @hund

@iah Jag skulle ta en genväg (på fot) i ett lite sämre och ganska stort område en kväll. Det var ganska obehagligt att gå vilse där, men jag hittade tids nog ut från området till en plats jag kände igen och kunde då gå raka vägen hem. :)

@hund idag är det bara Google Maps jag kan förlita mig på när jag är ute och kör.

@hund som med alla crowdsource-produkter så märks det rätt tydligt att bara populära saker har stöd. I fallet OSM så finns det väldigt mycket data över t.ex. Stockholm men inte ens gatunamn här där jag bor (7 mil söder om Stockholm), än mindre på vischan där jag jobbar.

Jag använder mig av hitta.se:s kartor i första hand, de är betydligt bättre än Google här i Sverige för de har flygfoto istf. satellit (mer detaljerat), samt tomtgränser från lantmäteriet.

Sign in to participate in the conversation
Linuxkompis

En vänlig Linux-gemenskap för alla!