Follow

Efter en del tålamod och letande lyckades jag äntligen komma över en Hemnes-byrå i andrahand till ett bra pris. Att undvika att köpa nytt kan ibland vara lite omständligt, men det känns alltid bra när man hittar det man söker.

Köper ni mycket andra hand? Om inte varför?

@hund vi köper väldigt mycket till grabben i andra hand. Allt från leksaker till kläder. Vi säljer även vidare kläder och skor som han växer ur. Båda barnvagnarna var begagnade också och kommer säljas vidare när vi är klara med dom.

Det är både en ekonomisk fråga och en miljövänlighetsfråga.

Möbler osv. köper vi så sällan så vi har inte kommit in i vanan att jaga begagnade saker där :)

@kungtotte Det är bra! :) Barnkläder måste ju vara värdelöst att köpa nytt, dyrt och är för litet om en månad. :P

@hund skoja inte! Han växer som ogräs dessutom, han fyller fyra om två månader men enligt storlekstabellerna är han snart sex år :P

@kungtotte Du får väl lugna ner dig med växtnäringen då! ;)

@hund jag köper gärna andra hans, tycker det är bra, ofta billigt, man får bara kolla lite mer noga

@hund Ja det gör vi, framförallt möbler eftersom vi har tre barn hemma (7,9,16 år gamla). Köpa nya möbler då är som att stå i duschen och riva sönder tusenlappar.

@joacim Har man barn kan jag tänka mig att man kan tjäna enorma pengar på det. Jag tycker att det är stor skillnad för mig som bor ensam. :)

@hund Second hand är väldigt roligt att leta i har jag hyfsat nyligen upptäckt. Där gör man verkligen fynd i ordets egentliga mening. Vilka enorma pengar det går att spara!

Gillar verkligen att gå runt i de olika fysiska butikerna och se vad man kan hitta. Långt ifrån alla gånger det finns något intressant, men när jag väl hittar något så känns det extra roligt. :)

@Lingondraken Jag besöker ofta andrahandsbutiker och kikar runt. Jag köper sällan något, men det är roligt att titta runt och ibland har man tur och fyndar något. :) Jag brukar även lämna saker jag inte behöver.

Sign in to participate in the conversation
Linuxkompis

En vänlig Linux-gemenskap för alla!