Pinned toot
Hund boosted

A rough sketch I did today. It's probably my first sketch in a very long time!

#Graffiti #Art #Sketch

Vad tycker ni om årets julklapp 2019 som är mobillådan? Jag gillar den//www.sweclockers.com/nyhet/28599-mobilladan-ar-arets-julklapp-2019

Wireguard är nu tillgängligt för alla Bahnhof-kunder via Integrity VPN. Är det någon har några erfarenheter av Wireguard och vad är era åsikter om det?

integrity.st/2019/11/15/wiregu

Varför säger folk "kort och koncis" när ordet 'koncis' betyder 'kortfattad men sammanfattad'? Är inte orden 'kort' och 'kortfattad' lite kaka på kaka? Det räcker väl med att säga att något är koncist?

Finns det något intresse för den här instansen och projektet Linuxkompis i helhet? Statistiken på Mastodon visar obefintlig aktivitet och forumet likaså.

Jag upplever att den lilla aktivitet på svenska som finns bara sker på proprietära platser som Facebook, Signal och Discord. :(

Jag håller på med att ta fram ett eget tangentbord och har skapat ett par omröstningar[1][2] på mitt engelska Mastodon-konto som jag gärna alla intresserade lämnar sin återkoppling på, antingen där eller här. :)

1. linuxrocks.online/@hund/103057
2. linuxrocks.online/@hund/103041

Hund boosted
Vi Lyssnade på #stormensutveckling igår, då pratade #OlaSöderholm med #ThereseUddenfeldt som sa att lösningen kanske inte är att vi ska göra mer för klimatet utan att vi måste gå tillbaka till att göra mindre om vi ska rädda klimatet. Att vi vant oss vid livsfarligt hög standard, som håller på att ta livet av oss och allt vi tycker är värt att leva för. Hur kan vi börja sänka vår levnadsstandard för att höja värdet på det som egentligen är värt något i livet? #Kamikazeutveckling
Hund boosted

Here's another, err.. unique screenshot for #ScreenshotSunday. I know I'm really boring, but I really like my setup! :D

Full size image: framapic.org/w6Uceb5xfRxU/OPa9

Om du gillar te borde du testa detta vita te som de kallar för "Varm & Go". Det innehåller kanel, mandel, apelsin, citrongräs och lite grönt te. Det är riktigt fräscht och gott! :)

tehornan.se/product/varm-go

"Regeringen vill att staten ska börja erbjuda egna molntjänster åt myndigheter som hanterar känsliga eller säkerhetsklassade uppgifter."

sverigesradio.se/sida/artikel.\=83\&artikel\=7311386

Hund boosted

Finns det några svenska IRC-kanaler som lever och är aktiva nu för tiden?

Hund boosted

I deleted my Facebook-account years ago, but my latest job (not tech related) uses Facebook for communication.

I created a new account, I have no photos of me there and I share nothing, no posts or anything.

A few days ago they suspended my account for no reason at all and required me to upload an ID of me. I ended up creating a new account days later.

Even though I have nothing of value there I have never felt so powerless. It made me appreciate the ethical fediverse even more.

#Facebook

@joacim Finns din kompanjon Fredrik i fediversummet? Jag lyssnar på mitt första avsnitt med Kodsnack och de pratar tangentbord.

De pratade om tangentbord från Keeb.io och vilken f/w de tangentborden kör. Den heter QMK och körs även på båda tangentborden som de två på Kodsnack använder.

Jag är väldigt intresserad av specialbyggda tangentbord och har lärt mig lite genom åren. Vill de veta något kan de fråga mig. :)

Jag undrar om de som säger "webläsare" också säger "homesida"?

@joacim Jag lyssnande precis på avsnitt 152. Ni påstod att ingen IRC-klient har stöd för UTF-8 och åäö, vilket inte alls stämmer. Jag antar att ni löst det vid det här laget?

Jag ogillar att Handelsbanken numera bara tillåter att man skaffar nytt mobilt BankID med hjälp av QR-kod när BankID inte har ett fungerande stöd för det.

Det är trist att de rekommenderar integritetskränkande DNS-tjänster som Cloudflare och Google. Jag är personligen hellre utan en Internetförbindelse än att ge de två företagen mer data än vad de redan har.

"Telias DNS är <strike>stendöd</strike> vid liv—Byt till Cloudflare eller Googles DNS"

feber.se/internet/telias-dns-a

Show more
Linuxkompis

En vänlig Mastodon-instans för alla Linux-användare.