Follow

hur har corona-situationen ändrat era liv och beteenden?
det känns som att många tänker att dom själva inte är i någon riskgrupp och därför inte bryr sig speciellt mycket. hur ser ni på det och vad gör ni? och vad tycker ni om sveriges årgärder till skillnad från andra länder? personligen tycker jag att det är galet, men det skulle vara intressant att höra hur andra tänker :)

@dsvdv vårt liv har inte ändrats jättemycket. Min fru jobbar hemifrån ändå och jag jobbar ensam i lastbilen och jobbet är utomhus. Vi håller grabben hemma från dagis för säkerhets skull, och vi åker inte till lekland eller badhus med honom heller utan vi är hemma eller utomhus mera än vad vi brukar vara.

Vi planerar vårt handlande mer för att inte åka så ofta, men i stort så lever vi som vi brukar göra. De stora skillnaderna blir i hur vi beter oss runt andra.

@dsvdv vi är noga med hygienen vanligtvis, så där är ingen skillnad, men man måste ju vara på sin vakt i affären för alldeles för många har dålig koll på avstånd. Så där är väl skillnaden, vi är på helspänn bland andra vilket vi inte är vanligtvis.

Vi har även en resa bokad i Augusti till Rhodos som vi räknar med inte blir av, utan vi planerar en sommar i Sverige istället. Försöker hitta på projekt runt huset som man kan dona med när man är hemma :)

@dsvdv jag är kluven vad gäller våra åtgärder här i Sverige. Å ena sidan känns det som att förslag och rekommendationer borde ha blivit krav och förbud tidigare, t.ex. stoppa besök på sjukhus och äldreboende snabbare, å andra sidan har vi en enorm lyx i vår rörelsefrihet jämfört med t.ex. Nya Zeeland där man låste hela landet över en natt. Vet inte hur jag hade känt över ett sånt förfarande här.

@dsvdv jag är f.ö inte ett dugg oroad av COVID19 för min egen skull. Jag är 36, vid god hälsa, jobbar med ett fysiskt jobb utomhus i direktkontakt med massvis av bakterier. Jag är övertygad att även om jag skulle åka på den värsta formen av COVID19 så kommer jag att klara av det.

Däremot tillhör min fru delvis en riskgrupp (högt blodtryck), och jag vill inte smitta min son som är fyra, och definitivt inte sprida smittan i samhället. Så därför tar jag det på stort allvar

@kungtotte jag tycker att sverige hade kunnat göra mer. frihet under ansvar funkar inte riktigt här uppenbarligen. man kan se det som en lyx, men är det en lyx i slutänden? nya zeeland har väl klarat sig (vad vi vet) ganska bra? jag tycker inte att en total lockdown med utegångsförbud vore bra, men jag tycker att man kunde begränsat saker lite mer än vad dom gjort.

@kungtotte det känns som att sverige har varit för skonat från kriser tidigare för att ta saker på allvar. folk här skakar lite på axlarna och tycker att "det löser sig", och det gäller både folket och dom som styr.

@kungtotte jag tycker att du har helt rätt inställning och jag önskar att fler delade den. just nu är det extra viktigt att inte bara tänka på sig själv!

@kungtotte det är väl det bästa, att man inte behöver ändra på så mycket. jag åker en del tunnelbana och buss då jag inte har något körkort och måste in till stan för att jobba. jag tycker folk är extremt dåliga på att hålla avstånd och tänka sig för, både i affärer, buss och tunnelbana.

Sign in to participate in the conversation
Linuxkompis

En vänlig Linux-gemenskap för alla!