@joacim Jag antar att man som vanligt får vad man betalar för. Jag har varit snål och gått på billigare alternativ. Kanske är det dags att tänka om.

Jag behöver någonstans att lägga min epost och mina domäner. Vad använder ni för leverantörer?

Ibland undrar man...
I dag kunde jag inte logga in på kontrollpanelen hos websupport.se.

Felsökte hos mig, rensade cache och kakor och provade andra webläsare. Jag möttes bara avTo many redirects.

Efter mycket bollande fram och tillbaka fick jag besked om de inte kunde garantera att det fungerar med alla operativsystem. För att logga in på en websida??!!!😯

@hund
Jag använder oftast versaler. Tyvärr har jag inte varit konsekvent. Det ger intressanta effekter när man synkar filer mellan Linux och Windows och i Linuxdatorn missat att mappen redan finns med liten bokstav...

@hund
Autokey. Min adress, dagens datum, shebang mm med bara ett par knapptryckningar! Det sparar både tid och arbete.

Jag har sedan några veckor använt Fedora 31 som os på min huvudmaskin. Det är första gången sedan tidigt 2000-tal som jag använder något annat än debianbaserat os.

För mig som glad amatör har det varit riktigt roligt att lära sig att använda dnf istället för apt. Paket som heter helt andra saker i .rpm världen än i .deb. har vållat en del huvudbry men det har löst sig med hjälp av det allvetande duckduckgo.

Fedora får stanna kvar på maskinen ett tag.

du-sh boosted

Vi tänkte sammanställa en informativ artikel om öppen, etisk och hållbar mjukvara och hur det berör (och är viktigt för) alla, oavsett intresse eller ointresse för teknik.

Vi skulle därför uppskatta all form av återkoppling och bidrag med information och tips på innehåll. Är duktig på att författa text skulle vi uppskatta all hjälp med det också.

Det går bra att kontakta oss här och via e-post på hej@linuxkompis.se.

du-sh boosted
du-sh boosted

Initially, I had been planning to make @RedactedLife's support page link to my fosspay instance. After a conversation with a friend about the state of things, I've decided to make a list of some lesser-known developers and projects that are vital to the open source ecosystem and encourage listeners to support them. I don't really *need* the money and am happy to pay for everything out of pocket but these people often depend on donations for their livelihood.

If anyone has some recommendations, please send me a link! :blobcheer:

:BoostOK: Boosts appreciated

du-sh boosted

Boost this if you think that Mastodon is better than Twitter

@hund
Huvet är inte med idag. Priset är för oss båda två. Inte per person.

@hund
Familjebildning = familjeabbonemang. Autokorrekt blir sällan rätt.

@hund
Telenor familjebildning och 40 GB surf att dela på. 384 i månaden per pers. Bra kundsupport och fritt att upp- och nedgradera.

du-sh boosted

Appen @blocketse@twitter.com säger att "annonsen är såld eller borttagen", men det är ju faktiskt inte annonsen som är såld utan den vara som utannonserades.

Så det borde ju heta att "varan är såld eller annonsen borttagen".

Det är inte lätt att vara #språkpolis.

#svenska

@bjorn
Att läsa och skriva på svenska känns så mycket bekvämare. Då slipper jag google translate om inte annat. Så jag hojtar gärna på svenska.

Show more
Linuxkompis

En vänlig Linux-gemenskap för alla!