Follow

Vi tänkte sammanställa en informativ artikel om öppen, etisk och hållbar mjukvara och hur det berör (och är viktigt för) alla, oavsett intresse eller ointresse för teknik.

Vi skulle därför uppskatta all form av återkoppling och bidrag med information och tips på innehåll. Är duktig på att författa text skulle vi uppskatta all hjälp med det också.

Det går bra att kontakta oss här och via e-post på hej@linuxkompis.se.

@Linuxkompis Provade trycka på "Kontakta oss" i footern på linuxkompis.se. Hade inte någon server lyssnandes på port 4000 lokalt så gick inte så bra 🙂

Ser ut som ett kul initiativ på ett kul community dock!

@sa0bse Testa sidan nu! Jag har uppdaterat designen lite och rättat till några buggar som jag missat innan. :)

@Linuxkompis Kan hjälpa till att korrläsa / redigera om det behövs.

@joacim Tack! Det är snällt av dig. Vad tycker du om den text som finns på sidan nu? Vad kan förbättras och vad saknas?

@Linuxkompis Länkarna till informationssidorna för t.ex Mastodon, XMPP och IRC fungerar inte. Sen är ni koncisa och berättar vad syftet med sajten är men ni kanske borde ha lite mer integration mellan t.ex forum och sajt där man ser de senaste diskussionerna mm så det känns som att projektet "lever". Snygg sajt också.

@joacim De fungerade igår.. Vad har jag nu gjort? Jag kikar på det när jag är hemma.

Det vore ju trevligt att ha, jag ska kika på vad man kan göra. Forumet ska migreras till ny mjukvara först dock.

Tack! :)

@Linuxkompis sen finns det småsaker jag hade ändrat. Inga smileys i texten t.ex - jag förstår att ni vill vara vänliga och välkomnande men det (i mitt tycke) skapar en känsla av lekstuga, typ. Ni har forum, Mastodon, irc, Matrix, XMPP, osv. Massor av olika tjänster - kanske bättre att fokusera på en meddelandetjänst? Framgår inte varför man ska välja den ena eller den andra.

@Linuxkompis Syftet med sajten är att erbjuda en gemenskap, men det enda som egentligen är unikt (innehållsmässigt och användarmässigt) för er är ju forumet. Ni borde som sagt pusha det hårdare och försöka driva upp aktiviteten där. Det är svårt med tanke på konkurrensen från Facebook mfl (jag har själv testat). Forumet är gemenskapen som jag ser det. Ni kanske skulle ha en maillista också? Nåt jag hade gillat iaf.

@Linuxkompis Andra saker som hade varit bra: guider och annat innehåll som är unikt för er och er sajt. kanske inte en blogg men någon form av innehåll som gör att sajten uppdateras regelbundet.

@joacim Tack för alla tips och all återkoppling! Jag är mycket tacksam för det. :)

Jag ska gå igenom allting och ge ett bättre svar senare när jag har tid. Fikarasten på jobbet är helig!

@Linuxkompis "I dagsläget har vi bara ett eget rum () på Linux.pizza och inte en egen server." är det verkligen nödvändigt att påpeka detta? Det finns inte heller någon IRC-server men det nämns inte.

Sign in to participate in the conversation
Linuxkompis

En vänlig Linux-gemenskap för alla!