@selea @joacim @MrsOstberg
Missade att lägga ut dryckesbilder med er häromdagen, men kan ge ett bidrag idag 😋👍
Finaste ifrån Lidl.

Ibland måste jag bara skriva, men det är svårt att summera fri programvara/öppen källkod utan att göra övertramp (som att de båda har olika mål) och samtidigt inte bli för teknisk för vardagliga människor utan större intresse eller förståelse för varför programvarufrihet är så viktigt. #balansgång

hbl.fi/artikel/behall-integrit

Hej, där ute i stugorna! 💌 👋 📯

I denna sommarspecial bjuder vi på en podd om podden... 👌 Vi snackar om hur Trevlig Mjukvara produceras, vad som har fungerat bra och vad som har fungerat mindre bra, vad som har varit roligt och vad som varit mindre roligt. Vi avslutar med att spana in hur framtiden ser ut och vilka mål och funderingar som finns.

En liten specialare helt enkelt! 🎉

Lyssna där poddar finns 🎧 eller här 👇
trevligmjukvara.se/sommar2020/

(Swedish): Jag bantar min retrodatorsamling kraftigt. Kolla gärna in annonserna här: tradera.com/profile/items/1205

KDE Plasma 5.19 is out and it is sleeker and more polished than ever. Check out the new and beautiful photographic avatars, clean and consistent desktop components and widgets, and the easy-to-use System Settings and Discover software center.

kde.org/announcements/plasma-5

@:

RT: Hallå! Har du en gammal oanvänd laptop liggande? Kan du tänka dig att skänka den till en flykting? Min kompis har hittills rustat upp och omfördelat 531 datorer. Din gamla maskin kan också få nytt liv hos någon behövande. Följ länken för m


Hallå! Har du en gammal oanvänd laptop liggande? Kan du tänka dig att skänka den till en flykting? Min kompis har hittills rustat upp och omfördelat 531 datorer. Din gamla maskin kan också få nytt liv hos någon behövande. Följ länken för mer info. datortillflykting.com/ nitter.net/peranderssvard/stat…

Sådärja, nytt avsnitt ute! 💌 ❤️ 🤯

I veckans avsnitt snackar vi om nya , en grym uppdatering till , att (äntligen!) får en ny , och den nya versionen av . gästar våra i två separata fall, och vi tipsar om en väldigt trevlig -tjänst i .

Lyssna där finns 🌐 eller här 👇
trevligmjukvara.se/s03e09

Nytt avsnitt ute! 🛺 🤗 😍

Vi chockas av . åker på brakförlust mot @gnome. överraskar med otrevligheter och vi fascineras av teckensnitt.

Lyssna där poddar finns 🎉 eller här 👇
trevligmjukvara.se/s03e08

Hallå där borta i stugorna! Nytt avsnitt ute! ✈️ 📯 ❤️

går på högvarv igen! tar bort en av våra favoritappar, , från Play Store. Välj och vraka bland OS från en och samma USB-sticka med . Seb gillar . Det, och mycket mer!

Lyssna här 👇 eller där poddar finns! 😍
trevligmjukvara.se/s03e07

Nytt avsnitt ute! 🥳😍 😎

I veckans avsnitt bjuder vi på mycket . släpper ny version och en ny standard för kan revolutionera marknaden. Rykande färska versioner av och med många trevliga features.

Lyssna in där poddar finns ❤️ eller här 👇
trevligmjukvara.se/s03e06

Nu finns det klistermärken att köpa med vår maskot! :linuxkompis:

Klistermärkenna är av bra kvalitet, de är 8 centimeter höga och priset är betala-vad-du-vill-men-minst-tjugo kronor (plus porto). Allt överskott går oavkortat till driftkostnaderna för Linuxkompis.

De första Linuxkompis-klistermärkena förväntas komma fram till sina nya ägare i början på nästa vecka.

Det vore roligt att se vad de kommer att användas till/på sen också, dela gärna med er vid tillfälle! :linuxkompis:

XMPP är en öppen standard för direktkommunikation via text, ljud och video. Vad många kanske inte känner till är att XMPP har använts/används av många olika tjänster som Google Talk, Facebook Messenger, WhatsApp, Zoom, Jitsi, Nintendo Switch, Eve Online, Fortnite, Origin och League of Legends.

Show more
Linuxkompis

En vänlig Linux-gemenskap för alla!